Elérhetőségek

Telefon:
30/517-0208
20/209-4510
E-mail küldése

Kínálatunk

KisKaland napközis tábor 6-12 éveseknek

Szeretnél kalandot a nyáron, de nem akarsz veszélyes vizekre evezni?
Kalandra hívunk! Kicsire, barátságosra, de emlékezetesre!

Immár hagyományos nyári napközis táborunk, melyet 2009 óta szervezzünk nagy sikerrel. A 6-12 évesek nagy kedvence a rangsorban rögtön a csokoládé után.

A programok hétről hétre változnak. Helyet kapnak a kedvelt, megszokott programok és minden évben újdonságok is. Egy heti turnusban mindig akad túra, biciklizés, játék és utazás a korosztály számára izgalmas köntösben. A 6-tól  a 12 éves korig mindenki számára egyaránt kalandos és élménydús! A programban helyet kapó nagyobb kirándulásokra külön is jelentkezhettek.


A KisKaland tábor kedvelt programjai:

Afrika Múzeum:
http://afrikamuzeum.hu/

Balatoni bob & Serpa kalandpark:
Mindkét program helyszíne Balatonfűzfőn található, ezért egy vérbeli KisKalandos nappá fűzzük őket össze.
http://balatonibob.hu
http://www.serpakalandpark.hu/

Biotájház:
Egy jó kedélyű, bringatúrás nap kellemes célpontja a lukácsházi Biotájház. Az árnyas, verandás tömésház a hamisítatlan falusi környezetet idézi fel. A bringázás útán jó itt megpihenni. Sok játék közben a klasszikus házkörnyéki állatokkal ismerkedhetnek a gyermekek, a nagy udvaron bőven van hely néhány focimeccshez és közösen készítjük ebédre a frissen sütött kenyérlángost.
https://www.youtube.com/watch?v=0eOswmdRK6g

Burgi tó:
A KisKaland tábor kedvenc fürdőhelye a Burgi tó. Ide visszatérünk minden éven. Remek helyszín a gyermekcsapat fürdőzéséhez. Lassan mélyülő, elkerített rész áll rendelkezésre a gyermekeknek óriási felfújható vizijátékokkal.
https://www.facebook.com/pages/Badesee-Burg/196099537105197

Csónakázó-tói nap:
A Csónakázó-tó már felújítása előtt is mozgalmas KisKalandos napok helyszíne volt. Most még szebb környezetben vár minket. A nap során sok játékra, vidámságra kerítünk sort: vízibiciklizés míg lóg a nyelvünk, számháború, vízi csata, foci, és hogy lehetne teljes a nap fagylalt nélkül!

Family Park:
http://www.familypark.at

Holdfényliget:
A KisKalandos hagyományok szerint biciklivel megyünk a Holdfényligethez. A 11 km-es kis túrát kényelmes tempóban tekerjük le a csendesebb falusi utakon. Félúton megpihenünk a gencsi templom parkjának árnyas fái alatt. A holdfényligetben a jól ismert programok közül válogathatnak a gyerekek, melyek között legnépszerűbbek a különböző nehézségű kötélpályák.
http://holdfenyliget.hu

Iseum & Témapark:
Kis időutazásra megyünk városunk történelmében.
Az Iseumban egy interaktív programon veszünk részt kézműves foglalkozással. Betekintünk a város római kori múltjába a hűen rekonstruált épületben, római kori leletek között.
A témaparkban a római katonák életébe kóstolunk bele. A gyerekek felpróbálhatják a légiósok páncélját, íjászkodhatnak, lándzsával dobhatnak célba, kipróbálhatják a légió kovácsműhelyét és körbenézhetnek az őrtoronyból. Ha lefáradunk, a nagy medence partján hűsölhetünk és lógathatjuk lábunkat a vízbe.

Kemenes Vulkánpark:
A már kívülről is különleges épület a sághegy lábánál található, mely egetverő vulkánkitőrések helyszíne volt egykoron. Egy modern, interakrív kiállításon ismerjük meg a Föld belsejében harcoló erőket és a félelmetes erejű vulkánokat, majd meg is másszuk a régen mennydörögve kitörő sághegyet.
http://vulkansag.hu/KEMENES_VULKaNPARK.html

Kőszegi kirándulás:
Mindig helyet kap néhány kisebb kirándulás is a progrmamok között. Célunk, hogy a régi, hátizsákos, erdei barangolások ízét is megmutassuk a mai kor gyermekeinek.
Kőszegre a reggeli vonattal döcögünk le. A Kőszegi Csónakázó-tónál pihenünk, játszunk, majd a Kálvária Templomtól csodáljuk meg a kilátást Kőszegre.
Minden kirándulásunkon a túra végén fagylalt a hősies túrázók jutalma!

Kristálytorony:
http://www.kristalytorony.hu/

Parkerdei bringatúra:
Egy frappánsan egyszerű, klasszikus programunk. A gyermekek mindig élvezik. Reggel indulunk a Parkerdőbe kerékpárral, biztonságos kerülőutakon. Nap közben a Parkerdő területén bringázunk, számháborúzunk, játsszunk.

Rezi Dínópark:
http://www.dinoparkrezi.com/

Sárvárfürdő és Sárvári Kalandpark:
http://www.sarvarikalandpark.hu/
http://www.sarvarfurdo.hu/szabadteri_furdo

Sobri Jóska Élménypark:
http://www.bakonyikalandpark.hu/

Velemi kirándulás:
Mindig helyet kap néhány kisebb kirándulás is a progrmamok között. Célunk, hogy a régi, hátizsákos, erdei barangolások ízét is megmutassuk a mai kor gyermekeinek.
A Velemi Alkotóházig busz visz minket. Az Alkotóház parkja remek táborhely, ahonnan remek kis gyalogtúra a Szent Vid Kápolnához vezető erdei út. A kápolnától remek kilátás nyílik, és a tisztásokkal ritkított dombos erdei terep egyik kendvenc helyszínünk a KisKalandos számháborús csatákhoz.
Minden kirándulásunkon a túra végén fagylalt a hősies túrázók jutalma!

Western park:
http://westernpark.hu/

Zobori Kalandozó:
http://zoborikalandozoo.hu/


Általános tudnivalók:

 

Táborunk törzshelye az 5 hét alatt az Oladi Iskola (Szhely, Simon István u. 2-6. középső bejárat).
Itt gyülekezünk reggelente  7 és 8.30 között és innen indulunk útnak. A nap végén is ide érünk vissza a programtól függően 4 és 5 óra között, de a gyermekek felügyeletét szükség esetén még 6 óráig biztosítjuk. Mindezek alól egyedül a kőszegi kirándulások napjai képeznek kivételt. Kőszegre vonattal megyünk, ezért reggel a szombathelyi vasútállomáson gyülekezünk és innen vihetik haza a gyermekeket, miután befutottunk a vonattal.

 

Kerékpártúrás programjainkon (Parkerdei bringatúra, Holdfényliget, Lukászháza Biotájház) a gyermekek átlagos tempóját figyelembe véve kerekezünk el, pihenőkkel. A kerékpárok tárolását az Oldai Iskolában az adott turnus alatt meg tudjuk oldani. Amennyiben a gyermek nem tud kerékpárral részt venni ezeken a programokon, néhány fő erejéig megoldjuk a gyermekek szállítását.

A gyermekek étkeztetése a tábor izgő-mozgó, kirándulós jellegének megfelelően történik. Általában hideg élelemcsomagot kapnak a gyermekek (péksütemények, gyümölcs, ivólé). A nap folyamán ügyelünk arra, hogy a gyermekek többször leüljenek nyugodtan enni és hogy megfelelően pótolják a folyadékveszteséget. Kiürült kulacsaikat, palackjaikat ásványvízzel töltjük újra.
« Vissza az előző oldalra!
KisKaland Programok - Magyar